Racing Sims

Op deze software pagina gaan we kijken naar de verschillende race sims en race games. Aangezien het race genre enorm aan het groeien is is het aanbod in race games ook behoorlijk toegenomen. Maar welke game of sim past nu het beste bij jou? Ben je een echte hardcore racer die uren wil steken in het afstellen van een auto of ben je een race fan die met regelmaat even snel wil instappen en wat rondjes wil knallen zonder teveel na te moeten denken over de setup van je auto? Wij gaan je proberen een kant op te sturen naar de titel die bij jou past.

RACE SIMULATORS

Wil je een levensechte race ervaring en dus ook werken aan het afstellen van je auto en alles wat er bij een raceteam komt kijken? Dan is een van de volgende titels wat voor jou:

 1. iRacing
 2. rFactor 2
 3. RaceRoom Racing Experience
 4. Automobilista 2

iRacing

iRacing is een van meest gebruikte simulators onder de professionele coureurs. Max Verstappen bijvoorbeeld speelt deze sim in zijn vrije tijd en ook op dit platform is hij uitzonderlijk goed. iRacing is in mijn optiek de beste sim die momenteel gespeeld kan worden. Er is in iRacing een heel goed online systeem bedacht waarbij er iedere week nieuwe races zijn waar je je voor in kan schrijven (een half uur voor aanvang). Dit zijn officiële races waarbij alles wat er tijdens de race gebeurt zich vertaald naar je race licentie. De race licentie bevat een Safety Rating (SR) en een iRating (IR). Rij je schade vrij en niet buiten de lijntjes dan neemt je SR toe. Finish je op een goede positie dan zal je IR toenemen. Hierdoor kom je altijd in competitieve races terecht met racers van jou niveau.

iRacing is grafisch zeker niet slecht maar het is niet de mooiste sim. Dit zorgt er wel voor dat je niet de aller duurste game pc nodig hebt. iRacing zelf is wel redelijk aan de prijs. Deze sim kun je spelen op abonnementsbasis en dit kost 110 Dollar per jaar. Voor nieuwkomers is er wel een 50% kortingsactie via de onderstaande link.

De minimum systeemeisen voor iRacing zijn:

 • Windows 8.1 64-Bit, Windows 10 64-Bit
 • 4 core CPU of beter – Bijvoorbeeld: AMD FX-6300, Intel Core i5-4430, Intel Core i5-2320, AMD Ryzen 3 1200
 • 16 GB RAM geheugen
 • Graphische kaart met op zijn minst 2GB DEDICATED geheugen – Bijvoorbeeld: Nvidia GeForce GTX 660 @ 2 GB / GTX 1050 or ATI Radeon HD 7850 @ 2GB / AMD RX 550 of beter
 • 25 GB vrije ruimte op harddisk (50 GB voor alle auto’s en banen)
 • Microfoon optioneel voor voice chat

Beschik je over de juiste hardware en wil je graag iRacing proberen? Kies dan een abonnement via deze link en krijg 40% korting.

40% korting op abonnement!

rFactor2

rFactor2 is een sim die ook veel gebruikt wordt onder de fanatieke sim racers. rFactor2 heeft een minder goed online platform ten opzichte van iRacing maar de Force Feedback die je in je stuur voelt is in rFactor2 een stuk verfijnder dan in iRacing of Assetto Corsa. Tevens heeft rFactor2 een voordeel dat het eenmalig aangeschaft kan worden en vervolgens zijn de extra circuits en auto’s die je bij kan kopen een stukje voordeliger dan in iRacing.

Omdat ik helemaal fan ben van de online opzet van iRacing is dat mijn absolute nummer 1 sim maar als je net begint met sim racen en niet al te veel geld wil steken in je sim software is rFactor2 een hele goede en realistische sim.

rFactor2 kun je kopen via Steam.

Klik hier voor rFactor2 op steam

De minimum systeemeisen voor rFactor2 zijn:

 • Besturingssysteem: Windows 7, 8, 8.1 or 10, met de laatste Service Packs
 • Processor: 2.8 GHz Intel Core 2 Duo or 3.0 GHz AMD Athlon II x2
 • Geheugen: 4 GB RAM
 • Grafische kaart: nVidia GTS 450 or AMD Radeon 5750
 • DirectX: Versie 9.0c
 • Netwerk: Breedband internetverbinding
 • Opslagruimte: 30 GB beschikbare ruimte
 • Geluidskaart: DirectX Compatible

Hou er wel rekening mee dat de bovengenoemde specificaties echt de minimum zijn. De game draait een stuk fijner als je net even een betere pc hebt dan dit.

Assetto Corsa

Assetto Corsa en Assetto Corsa Competizione zijn twee verschillende titels die qua realisme erg goed mee kunnen doen met iRacing en rFactor2. Mijn mening is wel dat het auto gevoel iets meer richting een spel gaat dan richting een sim. Het is in deze titels makkelijker om je auto op de baan te houden en het is makkelijker om echt op de limiet te rijden. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat deze games ook op PlayStation zijn uitgebracht. Met een controller is deze game ook redelijk goed te spelen.

Wil je Assetto Corsa of Assetto Corsa Competizione kopen?

Bekijk hier de aller scherpste prijzen.
Assetto Corsa incl. Dream pack 1, Dream pack 2 en Dream pack 3 voor SLECHTS € 7,07

Koop Assetto Corsa

Assetto Corsa Competizione voor SLECHTS € 15,80

Koop Assetto Corsa CompetizioneOverige software

iRacing Addons

 1. CrewChief
 2. Trading paints
 3. RacelabApps
 4. irFFB
 5. vJoy

Streaming

 1. OBS (Open Broadcast Software)
 2. StreamLabs
 3. TipeeeStream