Of je nu net begint met sim racen of als je het al jaren doet, streamen is een leuke bijkomstigheid. Er kijken dagelijks vele mensen naar race streams omdat dit erg populair aan het worden is.

Hoe start ik een stream?

Dat ga ik je hieronder haarfijn uitleggen..

Benodigde software/accounts:

  1. OBS (open broadcast software) of StreamLabs OBS
  2. Twitch account
  3. TipeeeStream account (optioneel voor donaties)

Benodigde hardware:

  1. Goeie PC met snel internet
  2. Webcam (optioneel)
  3. Microfoon (optioneel)

Stappenplan:

Als je in het bezit bent van de nodige hardware, begin je met het aanmaken van een Twitch account en installeer de bovengenoemde software.
Je kunt natuurlijk ook naar een ander platform streamen zoals Youtube maar ik richt me in dit geval even op Twitch omdat dat het meest gebruikte stream platform is op dit moment.

Als alles is geïnstalleerd kunnen we beginnen.

Stap 1:

Start OBS op en je zult het volgende scherm te zien krijgen.

Links onderin OBS zie je 2 blokken, 1 met als titel “Scenes” en 1 met de titel “Sources”. Dit zijn de 2 belangrijkste blokken voor de weergave van je stream.
In het blok “Scenes” kunnen we de beelden koppelen aan een scene. Tijdens het spelen bijvoorbeeld kun je je game presenteren met ergens in de hoek, klein je webcam beeld en misschien nog wat overlays. Maar als je alleen maar wil chatten met je kijkers is het in een ander scene bijvoorbeeld weer mogelijk om je webcam heel groot te presenteren met daarnaast bijvoorbeeld je chat scherm. Later als je je scenes goed hebt gemaakt kun je hier met een muisklik tussen schakelen.
Voor nu beginnen we met 1 scene.

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.