Ja je leest de titel goed. Er is momenteel een mega upgrade mogelijk voor je (oude) CSL Elite pedalen. En ik bedoel dus deze hiernaast. Niet de nieuwe CSL maar de CSL Elite pedalen.

De originele pedalen worden vanuit Fanatec geleverd met potentiometers in de koppeling en het gaspedaal. Bij mij zijn beide pedalen al eens minder gaan werken. De kans is groot dat als jij deze pedalen hebt, de potentiometers ook niet meer naar behoren functioneren.

Je kunt dit makkelijk testen door de Fanatec Control Panel te openen en rustig je gaspedaal van 0% naar 100% in te drukken. Hieronder heb ik 2 video’s van voor en na mijn upgrade en misschien ga je dit herkennen.

Bij de oude sensoren stuitert de input enorm. En bij de nieuwe Hall Effect Sensors gaat het gas heel smooth omhoog en naar beneden.

CSL Elite pedals

Oude potentiometers

Nieuwe Hall Effect Sensors

Als je dit issue ook hebt als je kijkt in je Fanatec Control Panel.. Dan is er een oplossing!

Vandaag heb ik de potentiometers vervangen voor Hall Effect Sensors.

De potentiometers zijn erg gevoelig voor stof en andere rommel die de werking negatief kan beinvloeden. De Hall Effect Sensors daarentegen helemaal niet. Deze werken met een magneet en verder geen bewegende delen die vuil kunnen worden.

Voor slechts 42 euro incl. verzendkosten kun je ze bestellen door een mail te sturen naar:
info@simracingshop.es

Helaas leveren ze deze Hall Effect Sensoren alleen nog maar voor de CSL Elite pedalen MET LOADCELL! Heb jij deze pedalen zonder loadcell dan kun je altijd een mail sturen maar dan ben ik bang dat ze je teleur gaan stellen.

Deze Hall Effect Sensors zijn 3d geprint en zijn zeer makkelijk te vervangen. Alle benodigde instuctie over hoe je dit kunt doen zal je per mail ontvangen en echt! het is super makkelijk.

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien is het een wereld van verschil en daarmee een MEGA upgrade als je het mij vraagt.

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.