RIG's

Bij het aanschaffen van een sim rig is het belangrijk wat voor apparatuur je er op gaat gebruiken, hoeveel ruimte je hebt en natuurlijk hoeveel je er aan uit wil geven. Zoals bij alles in de simrace wereld kun je het zo gek maken als je zelf wil. Wil je een stuur op je bureau monteren of met je console en stuur voor de televisie zitten dan moet je misschien denken aan een wheelstand i.p.v. een complete rig. Wil je een robuuste sim waar niet of nauwelijks flex in zit dan is een aluminium frame rig de beste oplossing.

SimLab

Sim Lab

Sim Lab is een Nederlands bedrijf wat in 2015 is opgericht en momenteel marktleider is in het maken van Sim Racing Hardware.
Tevens is Sim Lab er in geslaagd om partner te worden van Mercedes-AMG Petronas Esports.

De rig’s van Sim Lab zijn sterk en robuust om de flex van wheel en pedalen tot een minimum te beperken.

Next Level Racing

Next Level Racing maakt rig’s in vele soorten en maten. Van instap modellen tot motion platforms.

PlaySeat

Playseat staat vooral bekend om de instapmodellen voor weinig geld. De Playseat evolution is een van de best verkochte playseats en voor een eerste sim rig best een prima product. Mocht je al wat verder zijn en bijvoorbeeld met een loadcell rem rijden dan is de Playseat evolution helaas niet sterk genoeg en zal het frame gaan flexen. Je zal met een loadcell een stevigere plaat nodig hebben waar de pedalen op bevestigd worden.

Aluminium Sim Rig’s

De meeste gebruikte sim rig’s zijn tegewoordig de rig’s die gemaakt zijn van aluminium profielen. Deze rig’s zijn bijzonder stevig en niet extreem duur in aanschaf. Omdat deze rig’s gemaakt zijn van standaard aluminium profielen is het ook erg leuk om er zelf een te ontwerpen.

Zelf heb ik een rig van Aluxprofiel.nl besteld. Deze rig wordt helemaal compleet geleverd voor slechts 349 euro (excl. stoel).
Deze rig is gemaakt van 8040 profiel en wordt geleverd inclusief een stalen stuurmount plaat en een verstelbare pedaal montage plaat.

Ik denk dat er weinig goedkopere rig’s te vinden zijn die van dezelfde kwaliteit zijn als deze. Neem gerust een een kijkje op de website van AluXprofiel.

Naar de website